Matkakuvia Islannista 23.–25.6.2015

Centerhotel Arnarhvoll

Hotellimme oli Reykjavíkin keskustassa lähellä meren rantaa, vastapäätä musiikkitalo Harpaa. Ylimmässä eli kahdeksannessa kerroksessa on hotellin ravintola Sky Lounge & Bar, jonka terassilta on tässä näkymiä viidessä kuvassa.

Kaupunkikierros Reykjavíkissa (23.6.2015)

Vesitorni Perlan, josta puoli kaupunkia saa kuuman vetensä. Kuvassa 010.jpg oppaamme (oikealla) esittelee Islannin kartasta tulevia retkikohteitamme.

Patsaspuutarha Ásmundur Sveinssonin museon pihassa. Testamentissaan taiteilija määräsi, että hänen patsaissaan saavat kiipeillä niin lapset kuin aikuisetkin.

Hallgrímskirkja.

Kultainen kierros (24.6.2015)

Þingvellirin kansallispuisto

Toisaalta historiallinen kohde: vuonna 930 perustetun Islannin parlamentin, Alþingin, kokoontumispaikka. Oletettu puheenjohtajan paikka merkitty lipputangolla ja Islannin lipulla. Toisaalta luontokohde: Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen välinen saumakohta, jonka repeäminen on selvästi nähtävissä.

Kolikoiden heittäminen silloilta jokeen oli yleensä kiellettyä mutta ei siltä sillalta, jolta on otettu kuva 085.jpg.

Geysirin alue

Täällä sijaitsee yleisnimen "geysir" kaikille vettä suihkuttaville kuumille lähteille antanut aito ja alkuperäinen Geysir (kuva 092.jpg). Geysir on vanhoista hyvistä päivistään laiskistunut. Sen paikan korkeita suihkuja säännöllisesti (muutaman minuutin välein) ryöpsäyttävälle kuumalle lähteelle on ottanut lähistöllä sijaitseva Strokkur (kuvat 087.jpg, 088.jpg, 089.jpg ja 102.jpg).

Kuvissa 091.jpg ja 107.jpg näkyy kaukana tulivuori Hekla. Muutamissa kuvissa (001.jpg, 096.jpg ja 107.jpg) näkyvät ufot ovat todennäköisesti hyönteisiä.

Gullfossin putoukset

Putousten yhteenlaskettu pudotus on 32 metriä. Putousten jälkeen joki virtaa syvässä kanjonissa.

Tomaatinviljelytila

Pölyttäjinä käytetään kimalaisia.

Kotieläimiä ja kukkia.

Krýsuvík - Grindavík - Sininen laguuni (25.6.2015)

Laavakenttä matkan varrelta

Seltúnin fumarolit

Höyryäviä, rikintuoksuisia, pulputtavia kuumia lähteitä.

Sininen laguuni (Blue Lagoon, Bláa Lónið)

Ulkoilmakylpylä, jonka vesi on joko kuumien lähteiden vesillä lämmitettyä merivettä, johon on sekoitettu mineraaleja, tai geotermisen energian tuotannossa jäähtynyttä mineraalipitoisten kuumien lähteiden vettä sellaisenaan - jäi epäselväksi, kumpaa se laguunin vesi oikeastaan on (vai olisiko sekoitetta). Varovasti maistaessa vesi ei tuntunut suolaiselta mutta altaan pohjaan istuessa jalat nousivat pintaan. Täällä oli myös suomalainen sauna.

Musiikkitalo Harpa (23.6. ja 25.6.2015)

Viimeisen kuvan kohteena on paitsi sellonsoittajapatsas myös hotellimme. Huoneemme oli kuudennessa kerroksessa. Vasemmanpuoleisista kapeista ikkunoista kolmas vasemmalta oli meidän huoneen ikkuna.

Kävelyä Reykjavíkissa (23.6. ja 25.6.2015)

Ingólfur Arnarsonin patsas ja puisto hotellin lähellä.

Kaupungin kartta. Hotellimme löytämiseen siitä on annettu tarpeeksi vihjeitä.

Kivisiä muistomerkkejä pienessä puistossa.

Islantilainen STaK harjoittaa rakentavaa toimintaa.

Tjörninlampi ja kaupungintalo.

Vanhaa keskustaa, tuttu ravintolan nimi.

Pääostoskatu Laugavegur. Jääkarhuja kadulla!